• Astrologer

  Kerstin Bylund-Paulsson - Astrolog - Stockholm

 • Horoskop 23/9- 22/10

  vagen.jpgSolen i Vågen (24/10 Skorpionen)

  Merkurius i Vågen. Venus i Jungfrun. Mars i Jungfrun. Jupiter i Vågen. Saturnus i Skytten. Uranus i Väduren. Neptunus i Stenbocken.

  Fullmåne 5/10 kl. 17:41 i Väduren. Nymåne 19/10 18:19 u Vattumannen.
  Månen i Skorpionen. 25/10 Skytten. 28/9 Stenbocken. 30/9 Vattumannen. 3/10 Fiskarna. 5/10 Väduren. 7/10 Oxen. 9/10 Tvillingen. 11/10 Kräftan. 13/10 Lejonet. 15/10 Jungfrun. 18/10 Vågen. 20/10 Skorpionen. 22/10 Skytten

  Klicka texten nedan för att läsa horoskopet för varje stjärntecken.


  vaduren.jpgVäduren lejonet.jpgLejonet skytten.jpgSkytten
  oxen.jpgOxen jungfrun.jpgJungfrun stenbocken.jpgStenbocken
  tvillingen.jpgTvillingen vagen.jpgVågen vattumannen.jpgVattumannen
  kraftan.jpgKräftan skorpionen.jpgSkorpionen fisken.jpgFiskarna

 • Kvartalshoroskop av Kerstin Bylund-Paulsson

  4:e kvartalet 2017 - Oktober, November, December


    Väduren

  Visst har det varit spännande med en total förmörkelse i den delen av Vädurens horoskop som styr kärleken, barnen och fritidsintressen. En del dramatik kan ha uppstått och överraskningsmoment som har betytt ett nytt förhållningssätt till i samma frågor. Överlag har dock resultaten varit goda. De övriga himlakropparna har samspelat med förmörkelsen för att skapa en löftesrik framtid!

  Oktober är en utåtriktad månad med många nya och spännande kontakter. Det blir som att trycka på Refresh-knappen på datorn. Du visar upp dina charmigaste sidor, definitivt men du är också mån om att göra nytta i olika sammanhang. Din styrare, Mars, står nämligen i Jungfruns tecken större delen av oktober och Jungfruns tecken står för arbete och hälsa. Du vill känna dig frisk och sund och att du gör nytta, inte bara på jobbet men för övrigt.

  Många av er går fortfarande i karriärbytestankar, speciellt er födda 7-10 april. 
  Allra mest spännande får ni födda 14-19 april. Nu är ni upprorsmakare! Impulsiviteten kan ta överhanden men perioden är fantastisk för att ta sig ur en gammal situation. Ni behöver känna er fria. Inflytandet är sällsynt och därför också mycket viktigt.

  November gäller det att gå en fin balansgång – mellan att vara stark i sig själv men samtidigt kunna vara diplomatisk.

  Från och med oktober och resten av perioden (och stor del av nästa år) sätter fokus på ekonomin. Att göra vissa avslut. Att gå igenom läkande processer. Att möta andra människor på ett djupare plan. Visst låter det häftigt?!


    Oxen

  Hemmet och familjen blev föremålet för årets mäktiga solförmörkelse. Där hände det en hel del. På en förmörkelse får man upp ögonen för ett och annat och ser vad man har missat och vad man behöver göra för att få ordning på saker och ting. 
  Perioden inleds med ett aktivt 5:e hus. Där hittar vi våra käraste: älskaren, barnen och det vi göra bara för skojs skull. Du här ha roligt men det finns fokus på ansvar och arbete med barn till exempel. Gäller det din fritid vill du se praktiska resultat av det du gör, till exempel bättre kondis, fler svampar i korgen, osv.

  Ekonomin har varit lite upp och ner inte minst om du är beroende av pengar som inte kommer från en egen lön. Det ser ur att ordna sig men du vet att du inte kan ta saker för givna. Fokusera på resurser.

  Med början nästa år kommer nya, starka inflytanden och du ska vara redo att ta tillvara dem på bästa sätt.

  Oktober och resten av året vidgas din kontaktyta. Många nya människor kommer in i ditt liv och de för med sig starka och berikande erfarenheter.  
  Oxar håller fortfarande på med resor och studier. Det är en mycket lång process. Den syftar till att visa dig hur stort livet är - hur mycket det finn där ute. Ute, kan naturligtvissyfta på attlåta bli att sitt inne, se till att få luft under vingarna och njuta av en storslagen natur. Tänk frihet i kropp och sinne.


    Tvillingarna

  Vi lär oss oerhört mycket i vår dagliga kontakt med andra. Förmörkelsen vi nyligen upplevt har för många Tvillingar varit en väckarklocka. Kontakter du tagit för givet kan ha försvunnit men å andra sidan kan nya har kommit till. Låt oss säga att det du sagt eller förmedlat har haft större konsekvenser än du kunnat föreställa dig. Övriga planeter har dock samverkat med förmörkelsen så att resultatet ändå kan ha varit positivt, om än oväntat.

  När året lider mot sitt slut gör även trycket på partnerrelationer. Partnerskap har under ett par år varit ett livsområde som krävt fokus och ansvar. Det betyder inte nödvändigtvis att det varit ett problem, bara att du varit mycket medveten om vilket tribut partnerskap innebär.

  Innan årets slut går Saturnus in i Tvillingarnas 9:e hus. Tyngdpunkten i livet blir studier, livsfrågor och resor. Mer om detta nästa gång.

  Förändringar i arbetslivet står för dörren innan årets slut. Du kan välja att gå ut igenom dörren eller gå in igenom en helt ny dörr! Överhuvudtaget blir hösten en tid då det är mycket stor fokus på dina vardagliga sysslor, ditt eget och andras mående.

  Alla grupper, stora och små blir ett viktigare inslag i ditt liv. Du får nya vänner och lär dig ännu bättre hur man arbetar i lag. Din kreativitet och uppfinningsrikedom blomstrar och många får stor glädje av dina prestationer.


    Kräftan

  Ekonomin tog emot den starkaste effekten av förmörkelsen vi nyligen upplevt. Hoppas du inte glömt en gammal skult eller något annat ekonomiskt åtagande för i så fall kom påminnelsen alldeles nyligen. Det löser sig mycket tack vare stöd från annat håll men en förmörkelse tar gärna fram sådant som varit i skymundan.

  Pluto jobbar fortfarande på och transformerar många Kräftor, speciellt er födda 10-13 juli. Pluto står för stora förändringar så det handlar inte om att fixa lite hemma eller bara byta frisyr. Din identitet förändras.

  Kräftor födda i slutet av tecknet har det fortfarande lite rörigt: 17-22 juli. Se inte detta som enbart jobbigt. Det är faktiskt ganska uppfriskande. Gamla vanor blir just det – gamla. Du vill lämna det gamla bakom dig och hitta roligare vägar framåt i livet.

  Under årets sista månader kan du göra positiva förändringar inom arbetet. De senaste par åren har varit aningen påfrestande och du kan fortfarande känna att det inte är riktigt som du vill ha det men, som sagt, snart kommer nya erbjudanden och en chans att göra något som passar dig bättre. Du höjer din status. 
  Kärleken blomstrar årets sista kvartal. Underbart! Du har roligare än på länge och har du barn händer det dem mycket nytt och spännande.


   Lejonet

  Lejon födda 19-22/8 träffades extra starkt av förmörkelsen vi nyss haft fastän förmodligen var det fler av er än bara dessa. Är man Lejon är det inte osannolikt att man har en eller fler planeter i tecknet och har då påverkats av förmörkelsen som gärna tar fram saker som vi inte tidigare noterat. Det blir ungefär som en väckarklocka och den bör man lyssna på. Överraskningsmoment är inte ovanliga under en förmörkelse och en del överraskningar välkomnar man verkligen. 

  Många av er funderar på att helt byta riktning i livet och det kommer ni att göra, om inte nu, så inom kort. Mer om detta i nästa horoskop.

  Ekonomin är föremål för granskning men det finns goda möjligheter att hitta en lönsam syssla under september månad. Mest bekymmer kan en partner vålla då dennes ekonomi inte är lika stark för tillfället.

  Du kan vara nu, under hösten, som du på allvar funderar över en flytt eller för att göra genomgripande förändringar i din bostad. Det finns ett inflytande som skapar ett starkt behov av rensning och det kan man göra på många sätt.

  På tal om rensning/”städning” kan kroppen behöva något liknande. Kroppen är som bilen och behöver servas. Alla Lejon har ett inflytande som påminner om detta nu och en ganska lång tid framöver.

  Fritiden, barnen och kärleken fungerar bra och du vill lägga tid och möda på att se att alla har det bra. Du axlar ansvar med glädje.


    Jungfrun

  Under september och oktober går planeten Mars i Jungfruns tecken. Du kan undra om du aldrig kommer att få någon vila! Egentligen är det oftast ett trevligt inflytande med mycket aktivitet och ökad energi men kanske du tycker att det blir för mycket av det goda. Orken finns att hänga med på det mesta eller för att anordna saker själv. Du tar fram dina ledaregenskaper. Folk ser till dig för vägledning.

  Förmörkelsen vi nyligen upplevt har lagt fokus på ditt inre liv. Starka känslor kan ha kommit upp till ytan och bett om din uppmärksamhet. Du har kanske sett andra som har det svårt och det har påverkat dig extra mycket.

  Det är fortfarande i hemmet som du känner det största ansvaret. Saker ska lagas eller ersättas och det känns och är, arbetsamt. Snart kommer mer fokus på fritidsaktiviteter och barn även om detta har varit ett dynamiskt livsområde under flera år. Det är bara att ta djupa andetag och fortsätta.

  Kärleken kan blomstra under slutet av september och under oktober då Venus vistas i Jungfruns tecken. Passa på att vara ute och röra dig bland folk. 
  Mot årets slut – och ännu mer nästa år – vill du komma ut mer i världen eller varför inte helt enkelt ut i naturen. Många Jungfrur kommer att ta både långa och korta resor. Många utbildar sig, dessutom. Det är läge för det. Du vill helt enkelt veta mer om saker och ting i största allmänhet. Du blir mer nyfiken på Livet.


   Vågen

  Snart lämnar planeten Jupiter Vågens tecken för att åter igen vara där om cirka 12 år. Livet har vuxit under året som gått. Många har fått barn, åkt på långa resor, utbildat sig, osv. Gemensamma nämnaren är att livet har berikats. Du känner dig friare.

  Snart går Jupiter in i Vågens 2:s hus av ekonomi och andra materiella frågor. Du lär inte ha ont om pengar. Du fokuserar på vad din kropp mår bra av, vilken mat du äter och vilka kroppsbehandlingar som fungerar bäst för dig. Vi föds in i en kropp här på jorden och du blir mer och mer medveten om detta och vad det betyder för dig.

  Förmörkelsen vi nyligen upplevt har påverkat din syn på din egen framtid, men även andras. Fokus var och är fortfarande på vilka du umgås med och varför. Saker du inte vetat får se dagens ljus och det påverkar dina vänskapsförhållanden. Barn och unga människor du möter står för stora förändringar i ditt liv och hur du planerar inför framtiden.

  Mars i Vågens tecken ger dig energi mot slutet av oktober och fram till årets slut. Drivkraft finns när det behövs. Du är inte rädd för att fatta beslut och ta steg fram emot dina mål. Ni födda 11-4/10 bör vara lite försiktiga med att gå alltför starkt framåt. Motståndet kan visa sig mäktigare än väntat. För er födda 18-24/10 väntar ett genombrott. Tiden är inne för tydliga förändringar. Kasta bara inte ut barnet med badvattnet.

  Notera extra väl det jag skrev ovan om Mars. Det är en ganska speciell tid. Använd krafterna väl. Skynda långsamt och se resultaten växa sig större och större.


    Skorpionen

  Jupiter, den stora gynnaren går nu in i Skorpionens tecken, där den stannar i ungefär ett år. Jupiter är friheten och expansionen. Detta kan se ut på många olika sätt men det kommande året bjuder på mycket glädje och en känsla av att livet har mycket att erbjuda.

  Förmörkelsen som nyss varit har påverkat din syn på dina livsmål. Helt nya saker har dykt upp på horisonten. Nya situationer finns och omständigheter du inte kunnat ana dig till har blivit uppenbara. Så klart kan detta påverka din karriär. Spännande.

  Nya partners dyker också upp men inte riktigt nu. Mer om detta nästa gång!

  Ekonomin funkar med det krävs mer tid än vanligt från din sida för att se till att du har det du behöver. Har du gjort större investeringar kanske? Hur som helst är du inriktad på att verkligen prioritera och begränsa när det gäller inköp. 
  Planeten Mars i ditt tecken i december innebär ökade krafter. Du vill få mer uträttat. Har du varit alltför stillasittande på senare tid är du då redo att ta på dig träningskläderna. Mars är snabb och ibland oförsiktig. Ta hand om dig. Och ta tid på dig. Ha inte för bråttom.

  Fram till ovan period ligger du faktiskt lite lågt. Du är mer för dig själv. Du fungerar på det förflutna. När Mars går in i Skorpionen är du redo och villig att ta nya tag.


   Skytten Skytten

  För er födda mot slutet av tecknet, 13/12-21/12 är perioden synnerligen viktig. Du lär dig prioritera, schemalägga aktiviteter och att säga ”nej” när det behövs. Kvalité är nyckelord. Du vet vad som behöver göras och du gör det också. Du mognar och växer.

  Venus är i Skyttens tecken under nästan hela december. Du söker dig till andra och visar dig från din mest älskvärda sida. Andra visar sin uppskattning och du får mycket positiv uppmärksamhet. Kärlek kanske?

  Det är dags att visa framfötterna under oktober. Du vill visa vad du kan och göra framsteg inom karriären. Det gör du också men du får jobba hårt. 
  Utlandskontakter fortsätter att vara gynnsamma. Även studier. Smid medan järnet är varmt. Det är fascinerande kontakter och miljöer som väntar. Hemma kan det fortfarande kännas lite tomt speciellt för er födda 5/12-6/12. Lyssna på musik eller meditera. Det fyller tomrummet på ett underbart sätt.

  Mot slutet av året tänker du mer på din ekonomi. Du planerar mer noggrant och blir mer konservativ när det gäller dina utgifter.

  Jupiter går in i Skyttens 12:e hus i oktober. Det inre livet tar mer och mer plats. Även om du har många utåtriktade aktiviteter och kontakter känner du ett behov av att dra dig tillbaka mer än tidigare. Detta tema fortsätter under nästa år!


   Stenbocken Stenbocken

  Mot slutet av året går Stenbockens styrare, Saturnus, in i just ditt tecken. Det blir drygt några år den kommer att befinna sig i Stenbocken och det blir en tid att minnas. Känslan att tiden nu är inne att ta dig fram i livet kommer att vara markant. Du axlar större ansvar än tidigare. Du tar dig och ditt liv på större allvar. Ambitionen växer. Välkomna en ny livsstruktur!

  Er födda 17/1-20/1 är fortfarande upproriska. Var och en av er behöver större frihet. Mönster bryts. Du hittar nya vägar. Även hemmet behöver förnyas. Du kan flytta eller bara modernisera. Det rör på sig på hemmaplan!

  Är du Stenbock och född 8/1-11/1 genomgår du starka processer nu. Det slutar förresten inte vid året slut! Mycket nytt blir det, inte minst du själv förändras på djupet. Ett helt nytt kapitel i livet väntar. 
  Kvartalet bjuder på mycket nytt vad gäller vänskap och kontakter med likasinnade. Du hittar mäktiga vänner och grupper där du kan påverka. Lite dramatik kan det bli. Du blir djupt berörd av de du möter och känner att ditt liv berikas genom dessa kontakter.

  Ekonomin blir föremål för tankar och diskussioner under november och december. Förhasta dig inte. Vänta till årets slut eller början av 2018 inner du fattar ett slutgiltigt beslut. All information i olika angelägenheter är inte inne november och december. Du vill säkra din framtid men praktiska frågor är inte det enda du prioriterar.


    Vattumannen

  Kärleken tar en framträdande plats i livet i början av perioden. Eventuellt kan kärleken ha varit ett osäkert kapitel på senare tid men nu verkar allt okej igen. En till tröskel i utvecklingen väntar i mitten av oktober men med öppenhet och tolerans kan den klaras.

  Alla Vattumän bör känna av energierna från förmörkelsen vi upplevde i augusti framför allt på relationsområdet. Hur ser samarbetet ut generellt. Vad var det jag inte visste om andra eller dem om mig?

  Du kommer till din rätt i goda vänners sällskap också. Du verkar i grupp och där har du mycket att ge, eventuellt av praktisk karaktär. Utlandskontakter eller studier lockar mer än någonsin. Redan i oktober tar dess sig an en allvarligare ton. Byter du ämne till något mer utmanande eller har du långväga kontakter som behöver ditt stöd?

  Så länge Neptunus står kvar i den delen av horoskopet som har att göra med ekonomin (och det pågår ett antal år till) är ekonomin ett livsområde där du känner ett behov av att prioritera om. Det är inte alltid du känner att du har kontroll dock kommer många av er att göra viktiga karriärförändringar som definitivt kommer att gynna er ekonomiskt.

  Födda sent i tecknet: 14/2-18/2 upplever en stimulerande period. Födda 20/1-3/2 befinner sig i en situation där ni upplever mycket nytt och sådant som för dig djupare in i livets mysterier.  Stora kliv framåt i karriären är också att vänta. 
  Plutos långa vistelse i horoskopets 12:e hus manar även fortsättningsvis till inre reflektion, ödmjukhet och en vilja att hjälpa andra.


    Fiskarna

  Ekonomin får en skjuts framåt innan årets slut. Du tänker mycket på den väg du slagit in på eller så letar du efter en väg. Saker börjar klarna under perioden och du har goda möjligheter att ta dig fram speciellt inom karriären.

  Födda 3/3-5/3 kan känna sig lite utsatta. Neptunus inflytande gör att man har svårt att hålla försvarsmurarna uppe. Du är inne i en känslig period. Det positiva är att du blir en kanal för kreativa strömningar. Du utvecklas andligt. Ta tillvara denna tid och omge dig med människor som ger dig positiv energi.

  Er födda 12/3-20/3 är inne i en stark utvecklingsperiod. Ni får arbeta hårt men det lönar sig. De begränsningar och krav som finns i livet just nu syftar till personlig mognad. Du (och andra) kommer att uppskatta dina insatser och tycka att det var mödan värt.

  Partnerrelationer är fyllda av förpliktelser i början av perioden. Ni kan få mycket gjort speciellt om ni slår er ihop med andra i ett gemensamt projekt. Det ger goda resultat som håller. Innan årets slut märker du att du vill göra än mer i liknande sammanhang och du vill dessutom ta en mer framträdande roll.

  Expansiva Jupiter går in i den delen av horoskopet som har att göra med studier och resor bl.a. Detta innebär att det är hög tid att se dig om i världen och/eller studera. Du vill veta mer och inte bara på ytan. Resor och studier tar sig an en allvarligare ton. Arbete och hälsa kan vara en berg-och-dalbana mycket på grund av den förmörkelse vi fortfarande känner av. Koppla av och se vart energierna för dig!

 • Astrologi är

  Ordet Astrologi betyder helt enkelt översatt "läran om stjärnbilden" och kommer ursprungligen från grekiskan. Astrologin är dock betydligt äldre än så. Fornlämningar har visat att månen studerades redan för 20 000 år sedan, men inte förrän ungefär 2400 år före Kristus började människan göra tolkningar om huruvida stjärnornas placeringar kunde påverka människan. Under 2000-talet före Kristus utvecklade Babylonierna astrologin genom att följa stjärnornas vandringar. Man ansåg att jorden var världens mittpunkt och man trodde därmed att allt som skedde på himlavalvet var gudarnas budskap till människan och jordelivet. Kometer, solförmörkelser och andra himlafenomen fick därför stor uppmärksamhet. Babylonierna utvecklade sina studier med att också omfatta många av planeterna som finns i vårt solsystem, och skapade samtidigt Zodiaken.

  Zodiaken formades som en tänkt cirkel, på 360 grader runt jorden och delades in i 12 stycken bitar på vardera 30 grader. Med hjälp av denna kunde Babylonierna beskriva planeter, månar och stjärnors väg. Alla zodiaken 12 delar fick namn efter olika stjärnbilder på himlen, vilka vi idag kallar stjärntecken. Det finns ytterligare en indelning av cirkeln runt jorden. Den består av 12 hus. Detta innebär att en planet har dels en position i ett av zodiakens tecken och dels i ett av husen. Genom att även mäta planeter, månar och solars förhållande till varandra skapas det vi i dag kallar ett horoskop.

  Horoskop betyder "bild av timmen" och beskriver vårt solsystem under det ögonblick då födelsen sker. Genom att veta födelsedatum, klockslag och födelseplats kan man därmed dokumentera planeterna, solen och månen på zodiakcirkeln. Det är den lätta delen av horoskopet. Det är sedan Astrologens arbete att tolka det. En duktigt Astrolog kan beskriva den dragningskraft och den energi som påverkar flödet i ett liv. Alla planeterna visar på olika egenskaper och påverkar oss på olika sätt. De vanligaste planeter som används inom Astro login är följande:

  Solen= Personligt mål
  Månen= Känsloliv/upplevelser
  Merkurius= Uttryckande kommunikation
  Venus= Känsloliv/familj
  Mars= Kraft/potential/temperament
  Jupiter= Förmågor/yrkesinriktning
  Saturnus= Ego/längtan/uttryckande
  Uranus= Sociala liv, kontakter, utveckling och speglingar
  Neptunus= Spirituell sida och andligt intresse
  Pluto= Gruppkarma (till exempel 40-talister)

  Tillsammans kan de skapa mönster som kan vara både destruktiva och kraftfulla. Ett stjärntecken är därmed de energier som man kan lära sig att uttrycka och handskas med. Genom att ställa horoskopet kan man därmed lära känna sig själv och använda sina möjligheter på ett bättre sätt. Ditt stjärntecken är lika med ditt soltecken, alltså det stjärntecken som solen stod i när du föddes. Sedan har du var månen befann sig, och resterande av ovanstående planeter. En annan viktig betydelse har din ascendent, den plats där solen befann sig på morgonen, det visar på ditt yttre jag och är en av orsakerna till att du ibland inte känner igen dig i en generell beskrivning av ditt tecken.

  Astrologi är din karta, över hur alla stjärnorna stod runt omkring dig när du föddes. De visar en bild av dina egenskaper men bestämmer inte över hur du är- det gör du själv. Men du kan finna matnyttig information i ett horoskop för din personlighet och din utveckling samt möjligheter. Kan det vara viktigt att du tar reda på information om dig själv, använda dessa krafter och ta tillvara på dina egenskaper? Gå aldrig bara efter ditt soltecken, ta reda på hela ditt horoskop, se en komplett bild av dig och fascineras över hur mycket som stämmer överens med dig och ditt sätt att hantera livet.  De 12 stjärntecknen är -

  Väduren 21 mars -20 april
  Oxen 21 april- 21 maj 
  Tvillingarna 22 maj - 21 juni 
  Kräftan 22 juni - 22 juli 
  Lejonet 23 Juli - 23 Augusti
  Jungfrun 24 augusti - 22 september
  Vågen 23 september - 23 oktober
  Skorpionen 24 oktober - 22 november
  Skytten 23 november- 21 december
  Stenbocken 22 december- 20 januari 
  Vattumannen 21 januari - 18 februari
  Fiskarna 19 februari- 20 mars